Je bekijkt nu Selectieve verontwaardiging is hypocrisie

Selectieve verontwaardiging is hypocrisie

  • Berichtcategorie:Nieuws

Naar aanleiding van het bericht van UNIA waarin zij stellen dat de gewelddadige woorden van Herman Brusselmans niet in de categorie van vrije meningsuiting passen, zelfs niet in de vorm van zogenaamde satire, vraagt JID vzw (Joods Informatie- en Documentatiecentrum) aan het “centrum voor gelijkheid en tegen discriminatie” (UNIA) om haar oordeel over de algemene boosheid en verontwaardiging te herbekijken.

Met de verklaring van UNIA over de situatie in het Midden-Oosten overschrijdt UNIA haar bevoegdheden. Door uitspraken te doen over verantwoordelijkheden over gebeurtenissen in andere landen werpt UNIA zich op als een soort wereldtribunaal of wereldagentschap. Dit is duidelijk een overschrijding van de opdracht en bevoegdheden van UNIA. De overheid heeft UNIA in het leven geroepen om zich uit te spreken over incidenten in België zelf en zonder een oordeel te vellen over gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in het buitenland. Er bestaan talrijke andere verenigingen en overheden die zich met buitenlandse aangelegenheden bezig houden. Bovendien is het niet de taak van UNIA om verantwoordelijkheid en schuld aan te wijzen voor incidenten in het buitenland.

Omdat UNIA een uitspraak doet over buitenlandse aangelegenheden, met name over Israël tijdens de aan gang zijnde Gaza oorlog, veroordeelt JID vzw UNIA’s uitlating inzake Israël tijdens dit conflict. UNIA getuigt van eenzijdigheid en onbegrip over de Gaza oorlog, haar oorzaak en gevolgen. Bovendien getuigt het blameren van Israël door UNIA niet enkel van eenzijdigheid maar van hypocrisie.

Want waar waren de reacties toen 600.000 moslims in Syrië werden afgeslacht vanaf 2012?

Toen 1,500.000 christenen in Soedan werden vermoord?

Toen 1.000.000 christenen uit Irak moesten vluchten?

En wat met de slachtingen in Jemen, of in Afghanistan?

Het gaat hier over veel grotere aantallen mensenlevens, terwijl in Gaza toch bijna de helft van de slachtoffers terroristen zijn. We stellen alleszins niet dat de grotere aantallen in Syrië het minder erg maken voor de Gazanen, maar we stellen wel vast dat de boosheid en verontwaardiging enkel geuit wordt als het over de Joodse Staat gaat. Dat is UNIA’s eenzijdigheid en hypocrisie.

 
UNIA slaagt er amper in of zelfs helemaal niet om verontwaardiging te uiten voor de duizenden Israëlische slachtoffers van de laffe 7 oktober aanval door Hamas en Palestinian Islamic Jihad, of de honderden gekidnapte mannen, vrouwen en kinderen die nog steeds creperen in de duistere tunnels van Gaza. Zij worden dagelijks gefolterd, vernederd en verkracht tot de dood erop volgt.

De conclusie is helaas: “NO JEWS, NO NEWS”, dus Antizionisme is wel degelijk gelijk aan Antisemitisme. Wij eisen dat UNIA zich daadwerkelijk beperkt tot de haar door de overheid toegekende bevoegdheid inzake incidenten die gebeurd zijn in België.